Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2013

‘’CHRONIQUE D’ UNE JOURNEE MEGARIENNE’’

Επί ένα μεγάλο χρονικό διάστημα μια ομάδα Ευρωπαίων επιστημόνων, διαφόρων ειδικοτήτων όπως αρχαιολόγοι και ιστορικοί, ενώνουν τις επιστήμες τους και συντάσσουν τις γνώσεις τους προς έρευνα και μελέτη της περίλαμπρης Μεγαρικής ιστορίας. Από το 1970 έως και το 1981 επισκέπτονται τακτικά την πόλη με τα περίχωρά της.    
Τα αποτελέσματα της μελέτη τους παρουσιάζονται στο έργο: ‘’CHRONIQUE D’ UNE JOURNEE MEGARIENNE’’ με τοπογραφικούς χάρτες αλλά και άγνωστες φωτογραφίες από τις πρώτες ανασκαφικές έρευνες της αρχαιολογίας στη περιοχή.  Οι πρώτες επίσημες ανασκαφικές έρευνες της αρχαιολογικής υπηρεσίας έγιναν το 1889 στο βουνό Καβαλλάρη, στη θέση Μάρμαρα και η αρχαιολογική σκαπάνη έφερε στο φως ένα αρχαίο –αδιευκρίνιστο μέχρι και σήμερα-  οικοδομικό συγκρότημα (που πιστευόταν ότι ήταν ο ναός του Αφέσιου Δία). 
Η επιστημονική ομάδα ανακάλυψε τις φωτογραφίες από τις αρχαιολογικές ανασκαφές του 1889. Όταν όμως το 1980, ήρθαν στα Μέγαρα και επισκέφτηκαν την περιοχή ‘’ΜΑΡΜΑΡΑ’’ στον  ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ για να μελετήσουν τα αρχαία…
Η απογοήτευσή τους ήταν τεράστια. Δυο-τρεις πέτρες μόνο και ένα κοπάδι πρόβατα που έβοσκαν…
Η αδράνεια και η αμέλεια της πολιτείας σε όλο της το μεγαλείο!!!ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ. 

ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΠΑΡΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ. 

Όταν ‘όμως το 1980, ήρθαν στα Μέγαρα και επισκέφτηκαν την περιοχή ‘’ΜΑΡΜΑΡΑ’’ στον  ΚΑΒΑΛΛΑΡΗ για να μελετήσουν τα αρχαία…
Η απογοήτευσή τους ήταν τεράστια. Δυο-τρεις πέτρες μόνο και ένα κοπάδι πρόβατα που έβοσκαν… 


ΤΟ 1980, ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΒΡΗΚΑΝ!!! 
Ότι είχε απομείνει..


Συνεχίζεται.... 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου