Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ/ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ




Από μία ενδελεχή έρευνα στη σύγχρονη ιστορία ανακαλύψαμε πληθώρα εγγράφων όπου πιστοποιήσαμε ότι τα Μέγαρα ήταν για 4 (τέσσερεις) μήνες πρωτεύουσα της κυβέρνησης των συνταγματικών. Από τις 12 Δεκέμβρη του 1831 έως τα τέλη του Απριλίου του 1832. Δυστυχώς κανείς δεν αναφέρεται σε τούτο το γεγονός και η σύγχρονη ιστορία το κρατά φυλακισμένο στη λησμονιά!
Εδώ σας παραθέτουμε τρία ενδεικτικά έγγραφα (καθώς καλύπτουν τρεις μήνες από την κυβέρνηση των συνταγματικών με πρωτεύουσα τα Μέγαρα), της Ακαδημίας Αθηνών από το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη όπου αποκαλύπτουν την αλήθεια για την κυβέρνηση των Μεγάρων. 

εικόνα 1η

Έγγραφο από το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη. 30 Δεκεμβρίου 1831
( Ένα φύλλο)

Η Διοικητική Επιτροπή (κυβέρνηση Μεγάρων) συγχαίρει τον Θ. Καζάνην για τις υπηρεσίες του προς την πατρίδα και τον καλεί να μεταβεί στη πρωτεύουσα, τα Μέγαρα για να λάβει ανώτερο βαθμό. 

εικόνα 2η

εικόνα 3η


Έγγραφο από το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη. 31 Ιανουαρίου 1832
(Δύο φύλλα).
Η Διοικητική Επιτροπή, Κυβέρνηση των Μεγάρων, συγχαίρει τον Κώστα Μπότσαρη για την προσφορά του στην πατρίδα και τον προτρέπει να συνεχίσει.

εικόνα 4η

εικόνα 5η

Έγγραφο από το αρχείο του Ιωάννη Κωλέττη. 5 Μαρτίου 1832
(Δυο φύλλα)
Ο Ν. Μαυρολιθαρίτης στέλνει επιστολή/αίτημα στη κυβέρνηση των Μεγάρων από το Άργος και ζητά να του αποδοθεί ο βαθμός του ταγματάρχη για όσα έχει προσφέρει στη πατρίδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου